Rallyprofilen: Travis Pastrana

Motorcross är en sport som är väldigt populär i USA då det innehåller hög fart och häftiga fordon. Det gör att det lockar en stor krets med människor då motorcross innehåller både hopp och fart. Travis Pastrana är en amerikansk professionell förare inom motorcross och var den första som klarade av att göra en dubbel backflip i en tävling. Under samma tävling som var en X-game match tog han tre guldmedaljer vilket endast två stycken innan honom har gjort. Se ett av Pastranas galna stunts och häpnas över hur enkelt det ser ut att vara.

Han kallas Wonder Boy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wonder Boy som han även kallats var redan som fjortonåring World Freestyle Champion, Fem gånger U.S. amateur motocross champion och två gånger Canadian amateur motocross champion. En rätt imponderande lista och han var även den yngsta föraren någonsin att representera USA i ett flertal internationella tävlingar. Han var även obesegrad under åren 1998 till 2003 då han nästan dog under en tävling när ett hopp gick fel. 1999 försköts hans ryggrad vilket kunde ha slutat riktigt illa men han tog sig tillbaka till toppen och fortsatte sitt segertåg som obesegrad. I X-Game tävlingen har han sammanlagt vunnit 8 stycken guldmedaljer samt vunnit Red Bull X-Fighters ett antal gånger. Han lyckades även slå världsrekordet i längdhopp år 2009 på tävlingen Red Bull New Year No Limits som utfördes med rallybil. Använd snabblån om du vill börja med motorcross för att få en lysande start. Utöver sitt tävlande har han även medverkat i ett stort antal filmer om just motorcross.

Succén fortsätter för Travis Pastrana

Han var ett riktigt underbarn i yngre år helt enkelt och succén har bara fortsatt sen dess. Det finns en mängd filmer ute där du får ta del av Travis Pastrana och hans tankar samt tränande och tävlande. Travis är en del av den amerikanska reality tv-serien Nitro Circus där du får se han och Johnny Knoxville åka världen runt samtidigt som de utför farliga tricks och stunts. Det är en tv-serie för den våghalsige då det kan förekomma lite läskiga hopp och skador. Motorcross kan ske inomhus likaväl som utomhus vilket gör att det fungerar perfekt att ha ett event vintertid som sommartid. Nitro Circus besökte Sverige år 2016 och då Tele2 Arena som ligger i Stockholm, där fick besökarna se en hel del farliga stunts och höga hopp med både BMX, Skate och självklart motorcross. Det är en extremt intressant möjlighet att se hoppen på nära håll samtidigt som det bjuds på annan underhållning.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *