Testa rally för en dag

Rally är en fartfylld sport som varit populär länge i Sverige. Redan i slutet av 1800-talet finns det fakta om hur människan utmanade varandra i vem som kunde köra snabbast på en viss sträcka. Idag finns det SM-rally, VM-rally och mycket, mycket annat skoj för den som gillar att tävla och är duktig på att köra snabbt. Men det finns även de som gillar att köra snabbt men som inte kör rally. Det har därav blivit en grej som man kan ge bort istället för presenter. Man ger en upplevelse där någon får prova att köra rally en hel dag. Det skulle kanske kunna vara en ingång till en karriär som rallyförare eller bara en kul upplevelse tillsammans med familj och vänner. Tänk på att beroende på vilken årstid man kör så kan man få olika upplevelser. Att köra på vintern när banan är full av snö kanske är en större utmaning än att köra på torrt underlag en vacker sommardag.

Fart och fläkt i rallyspåret

Har du fastnat i hamsterhjulet med tristess i vardagen? känner du inspiration för att göra något busigt, fartfullt och känna adrenalinet pulsa genom kroppen? Då skulle kanske du vara intresserad av att prova något nytt. För den som känner sig våghalsig är fallskärm eller bungyjump populära aktiviteter, men de kan vara kostsamma och tidskrävande. Dessutom finns det ju en risk att man är lite skraj för höjder. Om du känner igen dig så skulle rally kunna vara en utmaning för en dag. ”Stecka”, en ikon inom rally världen, menar att han har fått ett återfall och ska nu tävla i årets Finnskogsvalsen i Torsby. Har man en gång fått kärlek för att köra rally så är det en flamma som aldrig kommer slockna. På en semester med familjen i Finland beslöt han sig tillsammans med dottern att ställa upp i rallycross igen. Barnen hade varit besvikna eftersom pappan sålt just den bilen som de hade vunnit en stor tävling med. Och då svarade ”Stecka” att vi ställer upp igen men en ny bil, och vinner igen. Självförtroende är något som krävs i rally.

Andra aktiviteter som är trevliga

Det finns mycket man kan hitta på om man inte är intresserad av varken höjder eller fart. På många håll i landet finns det badland vilket uppskattas väldigt mycket av barn. Tro dock inte att du bara gör det för barnens skull. Att se sina barn ha kul är lika mycket nöje som att själv ha kul. Dessutom brukar det finnas lugna spa avdelningar på dessa anläggningar där man kan ta en paus eller två om barnens lek blir lite väl intensiv. Något annat som är enkelt att göra och som fungerar lika bra en vardag som på helgen är att avsluta dagen med bowling (läs mer här). Det är en kul sport som kräver teknik och inte nödvändigtvis styrka. Hela familjen kan tävla mot varandra eller tillsammans mot grannfamiljen. Det är även en trevlig aktivitet om man ska gå ut på dejt. Men kom ihåg att rally är något helt annat och kanske något som fler anser vara en speciell upplevelse.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *