Börja köra rally

Är du intresserad av att börja köra rally? Då lär du veta att det finns flera saker att ta hänsyn till innan du kan sätta igång. Det är inte lika enkelt att börja med rallysport som det är att börja i ett fotbollslag eller ägna sig åt friidrott. Ändå bör du inte låta de materiella kraven avskräcka dig ifrån att intressera dig för rallysporten. Så länge du har ett brinnande intresse är det inget som behöver hindra dig. Det enda som krävs är en del förberedelse för att du ska kunna sätta dig i rallybilen och köra igång. Då kommer du att märka att rally är ett sport som ger dig både hisnande färder och utvecklande utmaningar.

Det första steget för alla som vill börja med rally är att ta en rallylicens. Det räcker med andra ord inte med att ha ett vanligt körkort för att du ska få börja köra rally. Eftersom rallysporten ställer höga krav på din kompetens behöver du visa att du är kapabel att köra bilar i hög hastighet. En rallylicens behöver inte ta mer än några lektioner innan du får den i din hand. Totalt får du räkna med att den kostar 500 kronor i licensavgift. Den ger dig sedan licens att köra rally på anvisade vägar.

Empty Off Road Buggy Or Karting Track Fragment

Empty Off Road Buggy Or Karting Track Fragment

Nästa steg är att skaffa en rallybil. Det är delen som kanske gör det tuffare för personer med mindre ekonomiska medel att slå sig in i rallysporten. Samtidigt behöver det inte vara ett oöverstigligt hinder så länge du väljer smart. Rallybilar dyker då och då upp på andrahandsmarknaden och ger dig bättre möjligheter att göra ett kap. Ett annat alternativ är att köpa separata delar och sätta ihop bilen själv. Då gäller det dock att du har goda kunskaper i att meka med bilen och klarar av att göra ett bra jobb.

För att underlätta den ekonomiska bördan kan du välja att sponsra din bil. Det är särskilt relevant när du börjar delta i tävlingar med både publik och medieexponering. Om du vill marknadsföra dig i nya kanaler kan en reklambyrå Stockholm hjälpa dig att nå ut.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *